Yrityksille työkaluja hiilineutraaliin bisnekseen

jpg-kalvokuva_hiilineutraalissa-bisneksessa-on-tulevaisuus_pdfYrityksille on tarjolla yksinkertainen tapa aloittaa matka kohti hiilineutraalia tulevaisuutta. Sitra on koonnut helppokäyttöisen työkalupakin, jonka avulla kaikenlaiset yritykset voivat kehittää liiketoimintaansa vähähiilisemmäksi ja puhtaammaksi. Sen tarjoamilla keinoilla yritysten on helpompaa mukautua tulevaisuuden haasteisiin ja pysyä kilpailukykyisenä.

Sitra teetti viime vuonna (2015) markkina-analyysin, jonka mukaan hiilineutraalius luo 6 000 miljardin euron suuruiset markkinat älykkäille puhtaille ratkaisuille vuoteen 2050 mennessä. Tulevaisuuden kilpailussa pärjäävätkin parhaiten sellaiset yritykset, jotka ajoissa muuntavat liiketoimintaansa vähähiiliseen suuntaan. Suomalaisyrityksillä on mahdollisuus nousta maailman eturiviin tarjoamaan entistä kestävämpiä ratkaisuja, kunhan toimeen tartutaan heti.

Hiilineutraaliuden tavoittelussa olennaista on löytää puhtaampiin ratkaisuihin pohjautuvaa liiketoimintaa, ja tämä vaatii pitkäjänteisyyttä. Uutta hiilineutraaleihin ratkaisuihin perustuvaa liiketoimintaa voi rakentaa ja kasvattaa menestyksekkäästi vain, jos hiilineutraalius on yrityksen strategian keskiössä ja näkyy myös yrityksen arvoissa ja johtamiskäytännöissä. Yrityksen oman toiminnan pitää myös noudattaa päästötehokkuuden periaatteita. Mutta siitä on yritykselle myös paljon muitakin hyötyjä. Hiilineutraaleihin ratkaisuihin perustuva liiketoiminta kun voi myös auttaa muita kohti hiilineutraaliutta ja luoda hiilikädenjälkeä.

Syksyllä FIBS järjestää yhteistyössä Sitran ja Deloitten kanssa valmennusohjelman Hiilineutraali bisnes. Se auttaa hiilineutraaliutta tavoittelevia yrityksiä kehittämisprosessin alkuun.

This entry was posted in Uutiset and tagged , , , .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *