Yhteistyötä energiaviisauden puolesta

Ilmastopolitiikan kannalta rakennussektorin tärkein energiansäästöpotentiaali on olemassa olevassa rakennuskannassa. Jopa 10-15% rakennusten säästöistä olisi saavutettavissa ilman kalliita ja raskaita korjaustoimenpiteitä. Korjaustoimien avulla säästöä voidaan saavuttaa vielä enemmän.

Ilmastonmuutoksen ollessa käynnissä rakennus- ja kiinteistöalan yhteistyö energiaviisauden puolesta ei ole vapaaehtoinen hupi vaan välttämättömyys.

ERA17-toimintaohjelman suuri saavutus onkin tuoda alan toimijat yhteiseen pöytään energiaviisautta edistämään. Jakaessamme tietoa ja kokemuksia energiatehokkuutta edistävistä hankkeista luomme yhteistyötä koko toimialalla. Tehokkuutta syntyy, kun osaoptimoinnista päästään toimialan kattavaan yhteistyöhön.

Kiinteistöliitto katsoo maailmaa erityisesti yksityisten kiinteistönomistajien ja asunto-osakeyhtiöiden näkökulmasta. Me kannustamme taloyhtiöitä huomioimaan energiaviisauden taloyhtiön korjaushankkeissa ja toteuttamaan energiaremontteja esimerkiksi putkiremontin tai julkisivuremontin kanssa yhtäaikaa. Annamme energianeuvontaa taloyhtiölle. Toimivia vinkkejä taloyhtiön energiaviisauteen saa myös Energiahukka-kampanjasta (www.energiahukka.fi), jonka tavoitteena on tukea taloyhtiöitä energiatehokkuuden parantamisessa ilman mittavia investointeja.

Vuoden 2017 aikana katsomme ERA-ohjelmassa sekä menneeseen että tulevaan. Arvioimme viimeisen viiden vuoden hankkeita ja sitä, mitä tuloksia ERA17-toimintaohjelman sateenvarjon alla on saatu aikaan. Toisaalta katsomme tulevaan ja mietimme, miten yhteistyötä jatketaan. Näistä teemoista julkaistaan raportti syksyllä 2017. Keskustelua käydään myös Suomi-Areenassa heinäkuussa ja ERA17-vuosipäivässä lokakuussa.

Ohjelman viimeisen toimintavuoden käynnistyessä keskeistä on kysyä, miten jatkamme tästä eteenpäin. Työ päästöjen vähentämiseksi ei ole valmis, vaan vasta aluillaan.

Harri Hiltunen
Kiinteistöliiton toimitusjohtaja
ERA17-toimintaohjelman puheenjohtaja vuonna 2017

This entry was posted in Blogit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *