Tamperelaiselle taloyhtiölle 17 000 euron säästöt vuodessa

Tammelalainen As Oy Tampereen Pohjolankatu 18-20 toteutti vuonna 2014 energiatehokkuutta parantavan remontin. Vuoden jälkeen sähkönkulutus on tippunut 47 % ja kaukolämmön kulutus 61 %. Säästöjä on tullut pelkissä lämmityskustannuksissakin jo 17 000 euroa vuodessa.

Pohjolankadun toimenpiteitä olivat muun muassa ilmanvaihdon järkeistäminen, poistoilmalämpöpumpun ja aurinkolämmön asentaminen kaukolämmön oheen ja etäohjaus- ja hallintajärjestelmän käyttöönotto. Huolellinen suunnittelu ja kokonaisuuden toiminnan varmistaminen etähallinnan avulla on erittäin tärkeää, kun rinnakkaisia järjestelmiä on useita.

Taloyhtiö pääsi vuonna 2013 mukaan yhteensä 30 miljoonan euron EU-GUGLE -projektiin, jossa on Tampereen lisäksi mukana viisi eurooppalaista pilottikaupunkia. Tampereelta projektiin päässeet kahdeksan pilottitaloyhtiötä saavat tuntuvan EU:n investointituen lisäksi sparrausapua niin remonttikokonaisuuksien suunnitteluun kuin toteutukseen. Kaikkien maiden pilottirakennuksia remontoidaan tähtäimenä huomattava energiatehokkuuden parantaminen.

Taloyhtiöiden energiatehokkuustyö jatkuu Tampereella TARMO+ -hankkeen muodossa. Syyskuussa viidellä asuinalueella alkavat avoimet Hyvän asumisen illat, joissa pohditaan omaa asumista, kiinteistönpitoa ja vastaavan kaltaisia ratkaisuja omaan taloyhtiöön. EAKR-rahoitteinen TARMO+ yhdistää toimijat asujista yrityksiin, asiantuntijoihin ja kaupungin edustajiin keskustelemaan vapaamuotoisesti asumisen, korjaamisen sekä rakentamisen teemoista.

www.eu-gugle.eu

www.tarmoprojekti.fi

This entry was posted in Uutiset and tagged , , , , .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *