Kaikille aloille tarvitaan lisää ilmasto-osaajia

ilmastonyt_highres_fiIlmastonmuutosta ei ratkaista vain tekniikalla. Edessämme on niin iso yhteiskunnallinen murros, että jokaisen alan ja asiantuntijan on ymmärrettävä sen syy- ja seuraussuhteet. Tähän tarvitaan uudenlaista laaja-alaista osaamista.

Suomi tarvitsee uuden ilmasto-osaajien sukupolven. Tämän vuoksi Sitra, korkeakoulujen opettajat, asiantuntijat ja opiskelijat ovat yhdessä rakentaneet kaikille avoimen kurssikokonaisuuden Ilmasto.nyt, joka pureutuu ilmastonmuutoksen perusteisiin. Kurssikokonaisuus ratkaisee osaltaan myös koulutusleikkausten tuomia resurssihaasteita korkeakouluille.

Ilmasto.nyt -pakettia on ollut rakentamassa monen alan asiantuntijoita: luonnontieteiden, kasvatustieteiden ja taiteen. Kurssivideot on tuotettu yhteistyössä media-alan opiskelijoiden kanssa. Kokonaisuuden ovat laatineet yhdessä hanketta koordinoinut Helsingin yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Metropolia Ammattikorkeakoulu ja Sitra. Työssä ovat olleet mukana myös Taideyliopisto, Aalto-yliopisto, Ilmatieteen laitos sekä opetus- ja kulttuuriministeriö.

Kurssimateriaalia on myös testattu noin 30 eri alan edustajan voimin. Testaajia on ollut yliopistoista ja ammattikorkeakouluista sekä järjestöistä. Mukana on ollut mm. insinööritieteiden, matkailun, ympäristötieteiden, teologian ja muotoilun osaajia.

This entry was posted in Uutiset and tagged , , .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *